دوره‎های فرعی

در راستای تحقق ماموریت 10 ساله دانشگاه در جهت تربیت انسان‌های خلاق، متخصص و كارآفرین برای پاسخگوی به نیازهای جامعه و ترویج علم نافع در سطح ملی و بین‌المللی، کالج دانشگاه فردوسی مشهد با تصویب هیات رئیسه محترم دانشگاه و به عنوان اولین دانشگاه جامع کشور، اقدام به برگزاری دوره‌های فرعی آموزشی ویژه دانشجویان دوره كارشناسی می نماید. به طور خلاصه دوره‌های فرعی دوره‌هایی هستند که دانشجویان مستعد سال دوم به بعد دوره کارشناسی، با شرایط ویژه مثل کسب حداقل معدل مناسب، می‌توانند در آنها شرکت کنند و با گذراندن 21 تا 25 واحد درسی از دروس تخصصی یکی دیگر از رشته‌های کارشناسی دایر در دانشگاه با رشته و تخصصی دیگری که مورد علاقه‌شان است آشنایی پیدا کنند. این دوره برای دانشجویان امکان تحصیل و کسب مهارت بیشتری را فراهم می‌نمایند. اکثر دانشگاه‌های معتبر جهان، به دانشجویان اجازه می‌دهند تا دروس تخصصی یک رشته دیگر را به عنوان دوره فرعی (Minor) و به صورت همزمان با رشته اصلی (Major) مطالعه نمایند.
البته ارائه همه رشته‌های کارشناسی، به عنوان دوره فرعی، نیاز به بسیج بخش وسیعی از تجهیزات و منابع دانشگاه دارد، که در وضعیت فعلی امکانپذیر نمی‌باشد. لذا در ابتدا رشته‌هایی که بر مبنای برآورد انجام شده، با استقبال بیشتری روبرو خواهند شد، در نوبت ارائه قرار داده خواهند شد.

اهداف دوره های فرعی
•  آشنایی دانشجویان دوره كارشناسی با مباحث تخصصی یكی دیگر از دوره‌های كارشناسی در حال ارائه در دانشگاه
•  افزایش مهارت‎های تخصصی، علمی و فرهنگی دانشجویان
•  افزایش توان كارآفرینی فارغ‌التحصیلان
•  افزایش احتمال جذب فارغ‌التحصیلان در بازار كار
•  كمك به تحقق هدف والای دانشگاه در برنامه بلندمدت 10 ساله آن (یعنی تربیت انسان‎های متعهد، خلاق، متخصص، پژوهشگر و كار آفرین ...، و ترویج علم نافع ...)
•  کسب دانش و تخصص در رشته مورد علاقه دانشجو، (برخی از دانشجویان به دلیل محدودیتهای حاکم در سیستم فعلی پذیرش دانشجو، در رشته‌ای به جزء رشته مورد علاقه خود مشغول به تحصیل هستند. همچنین برخی دیگر، همزمان با تحصیل مشغول به کار هستند، و زمینه تخصصی کار آن‎ها با رشته تحصیلی آنها تناسب ندارد.)
•  ادامه تحصیل در یک رشته دیگر، (در این صورت می‌توانند با مطالعه آن رشته به عنوان رشته فرعی، احتمال موفقیت خود در آزمون دوره کارشناسی ارشد یا دکتری رشته مورد نظر را فراهم نمایند.)
•  بسط و توسعه آموخته‌های علمی و فرهنگی در راستای اعتلای توانایی‎های شخصی
•  کسب مهارت و تخصص در رشته‌هایی که مکمل رشته اصلی هستند. (مثلاٌ مطالعه یکی از زبانهای خارجی به عنوان رشته فرعی در کنار تحصیل در رشته مدیریت بازرگانی، یا مطالعه فلسفه به عنوان رشته فرعی در کنار رشته فیزیک یا ریاضی)
•  استفاده بهینه از منابع و ظرفیت‎های موجود و افزایش درآمدهای اختصاصی دانشگاه.

شیوه‎های اجرا
 •  برگزاری دوره: كلاس هر درس در محل دانشكده مربوطه و همراه با دانشجویان آن درس (محصل در رشته اصلی) برگزار خواهد شد.
•  طول دوره: حداكثر 6 نیمسال تحصیلی (هر نیمسال 3 تا 6 واحد درسی) - طول دوره مجاز برای اتمام دوره رسمی برای این دسته از دانشجویان یك نیمسال بیشتر خواهد بود.

مدارک اعطایی
گواهی دوره‌های فرعی، بر مبنای تعداد واحدهای گذرانده شده به همراه تاییدیه صورت ریز نمرات، از سوی کالج دانشگاه صادر خواهد شد.