دفتر امور ایمنی، سلامت و محیط زیست آزمایشگاه‎ها و كارگاه‎های دانشگاه در نیمسال دوم سال تحصیلی 85-84، با هدف ارتقاء سطح ایمنی در برابر خطرات آزمایشگاهی، صیانت از نیروی انسانی و تجهیزات از طریق ارائه آموزش‎های مربوطه به اساتید، کارشناسان و دانشجویان و در نهایت نظارت بر حسن اجرای اصول ایمنی در اماکن آزمایشگاهی و کارگاهی آغاز به كار نمود. این دفتر زیر نظر کمیته امور ایمنی، سلامت و محیط زیست آزمایشگاه‎ها و کارگاه‎های دانشگاه عمل می‎نماید.

در حاضر، طبق دستورالعمل معاونت آموزشي دانشگاه (نامه شماره 51218 به تاريخ 1389/10/15) و تاييد شوراي راهبردي دانشگاه، براي تصويب پيشنهاده پايان نامه يا رساله كليه دانشجويان تحصيلات تكميلي دانشكده هاي علوم، مهندسي، دامپزشكي، كشاورزي و منابع طبيعي كه اجراي طرح آنها مستلزم عمليات آزمايشگاهي يا كارگاهي بالقوه خطرناك تشخيص داده شود، شركت در دوره ايمني و ارائه گواهي مربوطه الزامي است.

تشخيص ميزان خطرات احتمالي طرح، از حيث شمول اين دستورالعمل و مسئوليت حقوقي ناشي از آن، برعهده استاد راهنما و گروه آموزشي مربوطه است. همچنين انجام فعاليت آزمايشگاهي مستقل و حضور انفرادي دانشجويان در آزمايشگاه ها و كارگاه هايي كه مواد و تجهيزات بالقوه خطرناك دارند، تا پيش از گذراندن دوره هاي فوق الذكر و دريافت گواهي مربوطه، مجاز نمي باشد.

عمده فعالیت‎های انجام شده توسط این دفتر از بدو تاسیس تاکنون به شرح زیر می‎باشد:

1- برگزاری 22 دوره كارگاه آموزشي دو روزه

نخستین کارگاه "آموزش ایمنی، حفاظت و مدیریت آزمایشگاه " (اسفندماه 1386)

دومین کارگاه "آموزش ایمنی، حفاظت و مدیریت آزمایشگاه " (اردیبهشت 1388)

سومین کارگاه "آموزش ایمنی، حفاظت و مدیریت آزمایشگاه " (اردیبهشت 1389)

چهارمین کارگاه "آموزش ایمنی، حفاظت و مدیریت آزمایشگاه " (اسفند 1389)

پنجمین کارگاه "آموزش ایمنی، حفاظت و مدیریت آزمایشگاه " (اردیبهشت 1390)

ششمین کارگاه "آموزش ایمنی، حفاظت و مدیریت آزمایشگاه " (آذر1390)

هفتمین کارگاه "آموزش ایمنی، حفاظت و مدیریت آزمایشگاه " (اسفند 1390)

هشتمین کارگاه "آموزش ایمنی، حفاظت و مدیریت آزمایشگاه " (اردیبهشت 1391)

نهمین کارگاه "آموزش ایمنی، حفاظت و مدیریت آزمایشگاه " (آذر 1391)

دهمین کارگاه "آموزش ایمنی، حفاظت و مدیریت آزمایشگاه " (اردیبهشت 1392)

یازدهمین کارگاه "آموزش ایمنی، حفاظت و مدیریت آزمایشگاه " (آذر 1392)

دوازدهمین کارگاه "آموزش ایمنی، حفاظت و مدیریت آزمایشگاه " (اردیبهشت 1393)

سیزدهمین کارگاه "آموزش ایمنی، حفاظت و مدیریت آزمایشگاه " (آذر 1393)

چهاردهمین کارگاه "آموزش ایمنی، حفاظت و مدیریت آزمایشگاه " (اردیبهشت 1394)

پانزدهمین کارگاه "آموزش ایمنی، حفاظت و مدیریت آزمایشگاه " (تیر 1394) - ویژه دانشجویان دانشکده کشاورزی

شانزدهمین کارگاه "آموزش ایمنی، حفاظت و مدیریت آزمایشگاه " ( آذر 1394)

هفدهمین کارگاه "آموزش ایمنی، حفاظت و مدیریت آزمایشگاه " ( دی 1394)

هجدهمین کارگاه "آموزش ایمنی، حفاظت و مدیریت آزمایشگاه " ( بهمن 1394)

نوزدهمين كارگاه "آموزش ايمني، حفاظت و مديريت آزمايشگاه " ( آذر 1395)

بيستمين كارگاه "آموزش ايمني، حفاظت و مديريت آزمايشگاه " ( ارديبهشت 1396)

بيست و يكمين كارگاه "آموزش ايمني، حفاظت و مديريت آزمايشگاه "و نخستين دوره آموزشي اخلاق زيستي ( خرداد 1397)

بيست و دومين كارگاه "آموزش ايمني، حفاظت و مديريت آزمايشگاه "و دومين دوره آموزشي اخلاق زيستي ( آذر 1397)

2- برگزاری دوره‎های آموزشی
    دوره آموزش مبانی پایه ایمنی و اطفاء حریق برای کارشناسان آزمایشگاه‎ها (آبان و آذر 1386 )

3- تهیه و آماده‎سازی محصولات آموزشی

1. پنج نمونه بروشور و توصیه نامه آموزشی تک برگی با شمارگان 2000 نسخه با موضوعات ذیل:
توصیه نامه آموزشی شماره 1: اصول اولیه نگهداری، ذخیره سازی و کاربرد سیلندرهای گازی تحت فشار
توصیه نامه آموزشی شماره 2: آشنایی با تجهیزات ایمنی فردی برای کار در محیط های آزمایشگاهی و کارگاهی
توصیه نامه آموزشی شماره 3: آشنایی با علایم هشداردهنده در سیستم WHMIS
* توصیه نامه آموزشی شماره 4: برگه اطلاعات ایمنی مواد (MSDS)
* توصیه نامه آموزشی شماره 5: آشنایی با انواع سوختگی و کمک های اولیه مربوط به آن

2. دفترچه راهنمای اصول ایمنی کار با سیلندرهای گاز تحت فشار

3.  فيلم برداري از كارگاه هاي آموزشي برگزارشده جهت ارائه فايل صوتي و تصويري آنها به متقاضيان

4. جمع آوری منابع چاپی و اینترنتی مرتبط با مسایل ایمنی و ایجاد کتابخانه ( لیست کتب و جزوات آموزشی موجود در کتابخانه دفتر امور ایمنی، سلامت و محیط زیست)

4-  تهيه محتوا و بارگذاري دوره مجازي آموزش ايمني

اين دوره شامل فيلم و فايل‎هاي آموزشي ارائه شده در كارگاه است كه از طريق سيستم آموزش‎هاي الكترونيكي دانشگاه در اختيار متقاضيان قرار مي‎گيرد.

متقاضيان جهت ثبت نام بايستي نام و نام خانوادگي، شماره دانشجويي، رشته و مقطع تحصيلي خود را همراه با ذكر عنوان دوره آموزش مجازي ايمني، از طريق پيامك به شماره 09217505770  ارسال نمايند.

براي ثبت نام كنندگان امكان دسترسي به محتواي دوره آموزشي از طريق مركز آموزش‎هاي الكترونيكي دانشگاه به آدرس vu.um.ac.ir فراهم مي‎گردد و ثبت نام شدگان مي‎توانند از طريق شماره دانشجويي و رمز ورود به پرتال دانشجويي، به محتواي اين دوره دسترسي يافته و پس از مشاهده فيلم‎ها و مطالعه فايل‎هاي آموزشي در آزمون اين دوره كه به صورت مجازي در اولين سه شنبه هرماه (به استثناي فروردين) برگزار مي شود، شركت نمايند. براي اين افراد در صورت كسب نمره قبولي (14 از 20)، گواهي شركت در دوره آموزش مجازي ايمني صادر خواهد گرديد. شركت در اين دوره، صرفاً براي دانشجويان دانشگاه فردوسي مشهد امكان پذير است.