سوالات متداول بنیاد ملی نخبگان
بنیاد ملی نخبگان چه سازمانی است و مهمترین اهداف آن چیست؟
پاسخ: بنیاد ملی نخبگان کشور، در سال 1385 تشکیل شد و مهمترین هدف آن از همۀ اجتماعات نخبگانی در حوزههای مختلف از جمله حمایت از دانشجویان و دانشآموختگان برتر دانشگاهی است.
بنیاد نخبگان استان خراسان رضوی از چه زمانی تشکیل شد؟
پاسخ: بنیاد نخبگان استان خراسان رضوی نیز به استناد آیین نامه تاسیس و اداره دفاتر استانی بنیاد ملی نخبگان و با پیگیریهای استانداری خراسان رضوی، در تاریخ 1393 فعالیت رسمی خود را آغاز نمود.
آیا بنیاد نخبگان استان خراسان رضوی در دانشگاه فردوسی مشهد دفتر دارد؟
پاسخ: خیر. بنیاد نخبگان استان خراسان رضوی در دانشگاه فردوسی دفتر ندارد. در این رابطه دفتر استعدادهای درخشان دانشگاه فردوسی به عنوان رابط میان دانشجویان عضو و بنیاد نخبگان استان خراسان رضوی است و در این خصوص با هماهنگی بنیاد نخبگان استان، تسهیلاتی را به دانشجویان عضو ارائه میدهد.
جهت مراجعه حضوری به بنیاد نخبگان استان خراسان رضوی، به چه آدرسی در مشهد میتوان مراجعه نمود؟
پاسخ: مشهد، میدان فردوسی، بولوار شهید قرنی، قرنی 34، طبقه چهارم، صندوق کارآفرینی
تلفن : 37139601 - 37139602 - 37139603
زمان فراخوان بنیاد ملی نخبگان جهت ثبت نام در سامانه معمولا چه ماهی از سال است؟
پاسخ: معمولا اواخر خرداد و اوایل تیرماه هر سال، بنیاد ملی نخبگان فراخوان ثبت در سامانه را میدهد.
آیا بنیاد برای دانشجویان نوورود نیز جداگانه فراخوان خواهد داشت؟
پاسخ: بلی. معمولا در مهرماه هر سال برای دانشجویان نوورود مجددا فراخوان داده میشود.
چگونه متقاضیان علاقمند از زمان فراخوان مطلع میشوند؟
پاسخ: معمولا اطلاعیههای مربوط به فراخوان در سایت بنیاد ملی نخبگان، سایت بنیاد نخبگان استان خراسان رضوی و سایت معاونت آموزشی دانشگاه اعلام میشود.
پس از ثبت نام در سامانه ثبت نام بنیاد، جهت برابر اصل نمودن مدارک بارگذاری شده در سامانه، متقاضیان به چه محلی باید مراجعه نمایند؟
پاسخ: معمولا بنیاد محل برابر اصل نمودن مدارک را از طریق پیامک به اطلاع منتخبان میرساند.
معمولا چه زمانی نتایج پذیرفته شدگان (منتخبان بنیاد) اعلام میشود؟
پاسخ: معمولا در اواخر مهر و اوایل آبان هر سال، نتایج منتخبان بنیاد برای بهره مندی از جوایز تحصیلی به مدت یکسال، اعلام شده و این نتایج در سایت دانشگاه فردوسی اعلام میشود.
در صورت پذیرفته شدن متقاضیان در فراخوان بنیاد، منتخبان از چه تسهیلاتی بهره مند میشوند؟
پاسخ: این تسهیلات شامل اعتبارآموزشیاری، اعتبار پژوهشیاری، اعتبار فنیاری، اعتبار توانمندیآموزشی، اعتبار ارتباطات علمی، اعتبار توانمندی کارآفرینی و ... است که در قالب 4 جایزه آموزش، پژوهش، فناوری و فرهنگی به برگزیدگان ارائه میشود.
در صورت پذیرفته شدن متقاضیان در فراخوان بنیاد، منتخبان چه مدت از تسهیلات فوق بهره مند میشوند؟
پاسخ: در صورت پذیرفته شدن متقاضیان در فراخوان بنیاد، به مدت یکسال (دو نیمسال تحصیلی) از تسهیلات و جایزه های بنیاد میتوانند استفاده کنند.
فرایند بهره مندی از جوایز تحصیلی و ارسال مدارک مربوط به بنیاد، چگونه است؟
پاسخ: معمولا در سامانه بنیاد تحت عنوان سامانه سینا برای منتخبان بنیاد، کاربرگهایی ایجاد می شود. اعضا بنیاد از طریق کاربرگهای فوق، مدارک خود را در سامانه بارگذاری میکنند. سپس جهت برابر اصل نمودن مدارک به دفتر استعدادهای درخشان مراجعه نموده و پس از بررسی توسط دفتر، از طریق سامانه به بنیاد نخبگان استان ارسال میشود.
فرایند ارسال مدارک مربوط به جایزههای ماهانه مانند عقد قراردادهای آموزشیاری، پژوهشیاری، فنیاری و ... چگونه است؟
پاسخ: پس از تکمیل دقیق فرمهای مربوطه و امضا دانشجو و استاد راهنما، اصل فرم به دفتر استعداد درخشان تحویل داده شده و اسکن فرم از طریق اتوماسیون از طرف معاون آموزشی دانشکده به معاون آموزشی دانشگاه ارسال میشود.
جهت استفاده از جایزههای ماهانه قراردادهای آموزشیاری، پژوهشیاری، به مدت یک سال، آیا دانشجو ملزم است که برای هر نیمسال این فرایند را تکرار نماید؟
پاسخ: بلی. جهت استفاده از جایزههای ماهانه قراردادهای آموزشیاری، پژوهشیاری، فنیاری در هر نیمسال این فرایند تکرار میشود.
در خصوص جایزههای ماهانه قراردادهای آموزشیاری و پژوهشیاری آیا نیاز به ارائه گزارشکار هم هست؟
پاسخ: بلی. پس از انجام عقد قرارداد در پایان هر ترم باید گزارشکار در قالب تکمیل فرم مربوطه با امضای استاد راهنما به دفتر استعدادهای درخشان ارائه شود.
آیا قرادادهای آموزشیاری، پژوهشیاری و ... توسط عضو بنیاد در سامانه بارگذاری میشود؟
پاسخ: خیر. قراردادهای تحویل داده شده به دفتراستعدادهای درخشان پس از مهر و امضای معاونت آموزشی دانشگاه، توسط دفتر استعدادهای درخشان در سامانه بنیاد ملی نخبگان بارگذاری و پس از بررسی توسط بنیاد نخبگان استان، به بنیاد ملی نخبگان ارسال میشود.
جهت پیگیری پرداختهای مالی در خصوص جایزه ها و ... به چه مرجعی مراجعه شود؟
پاسخ: کلیه پرداختهای مالی مربوط به جایزهها به اعضا بنیاد، توسط بنیاد انجام میشود. لذا جهت هرگونه پیگیری جهت پرداختهای مالی در خصوص جایزهها، باید به بنیاد نخبگان استان مراجعه شود.
فرایند استفاده از تسهیلات نظام وظیفه بنیاد ملی نخبگان چگونه است؟
پاسخ: جهت استفادة بهینه از تواناییهای برگزیدگان دانشگاهی در توسعة علمی، فنّاورانه و فرهنگی کشور، دانشآموختگانبرترِ دانشگاهی طبق شرایطی میتوانند از تسهیلات خدمت نظام وظیفهی تخصصی بهرهمند شوند.
لذا در صورت داشتن شرایط لازم، متقاضی باید پس از تکمیل کاربرگ مربوطه که به تایید استاد راهنما و نماینده شهاب دانشکده رسیده است، با رزومه تحصیلی به مدیر دفتر استعدادهای درخشان مراجعه نماید.