معرفی فرایند المپیاد علمی و نحوه شرکت در المپیاد غیرمتمرکز علمی-دانشجویی

لزوم ارتقاء سطح علمی کشور، به‌ویژه در دهه‌های اخیر، توسعه همه جانبه مقاطع تحصیلات تکمیلی را سبب گردیده و بر همین اساس، دفتر تحصیلات تکمیلی دانشگاه بر گسترش و بهبود کمی و کیفی این مقاطع همت گماشته است.
ایجاد ساختارها، پایش و ارزیابی رشته‌ها، تدوین دستورالعمل‌ها، ترغیب دانشجویان علاقمند و مستعد به ادامه تحصیل، و تلاش در فراهم نمودن بستر تولید علم از مهمترین فعالیت‌های این دفتر می‌باشد و بدون شک نقش اساتید محترم، دانشجویان سختکوش و کارشناسان فهیم تحصیلات تکمیلی در رشد و بالندگی دانشگاه در این مقاطع سزاوار تحسین است.

مسئولیت‌ها:
-  نظارت بر حسن اجرای آیین نامه‎ها و مقررات آموزشی در دانشگاه
-  پایش و ارزیابی رشته‌گرایش‌های تحصیلی دانشگاه منطبق بر اسناد راهبردی گروه‌های آموزشی و دانشکده‌ها در حوزه آموزشی و تحصیلات تکمیلی، با هدف پیشبرد رسالت دانشگاه
-  تعیین و اعلام ظرفیت پذیرش دانشجو در دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی
-   تهیه دستورالعمل‌ها و شیوه‌نامه‌های اجرایی در موارد نیاز ازجمله برگزاری آزمون دکتری تخصصی
-   تهیه وتدوین شیوه نامه‎های اجرایی برای آیین نامه‎های ارشد و دکتری
-   تهیه وتنظیم فرم‌های مربوط به انجام امور آموزشی دانشجويان براساس مقررات و بخش‌نامه‌های مربوطه
-  ارائه عملکرد ساليانه حوزه تحصیلات تکمیلی
-  رسیدگی به مشکلات آموزشی دانشجویان تحصیلات تکمیلی و ارائه راه‌کارهای مناسب
- رسیدگی به درخواست‎های دانشجویان و بررسی مدارک مربوط جهت طرح در شورا و در صورت لزوم ارسال به کمیسیون موارد خاص
-   ارتباط و انجام مکاتبات لازم با وزارت متبوع، دانشگاه‎ها، موسسات و......
-   پاسخ‌گویی و راهنمایی دانشجویان در امور آموزشی و همکاری تنگاتنگ با کادر آموزشی دانشکده‌ها

نحوه شرکت در المپیاد غیرمتمرکز علمی-دانشجویی

• مرحله مقدماتی المپیاد غیر متمرکز در قطب 3 به مرکزیت دانشگاه فردوسی مشهد و در پردیس دانشگاه برگزار می‌گردد.
  • معاونت آموزشی دانشگاه به عنوان برگزار کننده این آزمون، تمهیدات لازم جهت ثبت‌نام داوطلبان را از طریق فعال‌سازی سامانه اینترنتی مربوطه ایجاد می‌نماید.
  • معاون آموزشی دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان مسئول برگزاری المپیاد، شرایط و نحوه شرکت در آزمون را از طریق مکاتبه به اطلاع تمام دانشگاه‌های ذیربط می‌رساند.
  • در بازه زمانی تعیین شده، معاونین آموزشی دانشگاه‌های واقع در قطب( استان‌های خراسان شمالی، خراسان جنوبی ، خراسان رضوی و سمنان) می‌توانند با ورود به سامانه مزبور نسبت به ثبت‌نام دانشجویان خود اقدام نمایند.
  • ستاد برگزاری آزمون، امکانات و تسهیلات لازم جهت اسکان و تغذیه داوطلبان  غیر بومی را فراهم می‌نماید.