|
ارائه تجربه موفق برنامهریزی درسی دانشگاه فردوسی مشهد دکتر مرتضی کرمی مسئول کمیته تخصصی برنامهریزی درسی دانشگاه فردوسی مشهد در همایش برنامهریزی و گسترش آموزش عالی طراحی و تدوین چارچوب مطالعات پشتیبان به منظور عینیت بخشیدن به فرایند بازنگری برنامه درسی و شواهد قضاوتی جهت ارزیابی آن را اصلیترین ویژگی متمایزکننده تجربه دانشگاه فردوسی مشهد از تجارب سایر دانشگاهها دانست. همایش برنامهریزی و گسترش آموزش عالی با تلاش حوزه معاونت آموزشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری و با حضور سردار رحیم صفوی دستیار عالی فرماندهی معظم کل قوا و عضو شورای برنامهریزی آموزش عالی، دکتر حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان فارسی و رئیس شورای تحول علوم انسانی، رئیس دانشگاه تربیت مدرس و مدیران معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در روز چهارشنبه 28 مهر ماه 96 در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد. |
دکتر مجتبی شریعتی نیاسر معاون آموزشی وزیر علوم در این همایش گفت: تلفیق کارگروههای برنامهریزی و گسترش آموزش عالی در راستای هماهنگی و ارتباط بیشتر و رصد و نظارت بر روند عملیاتی شدن برنامههای درسی در دانشگاهها صورت گرفت.
وی با ارائه گزارشی از وضعیت آموزش عالی کشور از بعد جمعیت دانشجویی، رشتههای تحصیلی و مقایسه زیر نظامهای مختلف آموزش عالی، به بیان اهداف آموزش عالی کشور در سند چشم انداز بیست ساله، نقشه جامع علمی کشور و برنامه ششم توسعه پرداخت و گفت: اهداف کمّی مورد نظر در این اسناد استخراج شده است و نقشه عمل معاونت آموزشی و شوراهای برنامهریزی و گسترش آموزش عالی محسوب میشود.
دکتر مرتضی کرمی مسئول کمیته تخصصی برنامهریزی درسی دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این همایش به ارائه تجربه دانشگاه فردوسی مشهد در این زمینه پرداخت. وی به ساختار سه سطحی برنامهریزی درسی دانشگاه اشاره نموده و پیش بینی نقش تسهیلگر برنامه درسی در دانشکدهها و عدم پیش بینی ساختار مشخص و محدود کننده در سطح گروه را اصلیترین وجوه این ساختار بیان نمودند.
دکتر مرتضی کرمی طراحی و تدوین چارچوب مطالعات پشتیبان به منظور عینیت بخشیدن به فرایند بازنگری برنامه درسی و شواهد قضاوتی جهت ارزیابی آن را اصلیترین ویژگی متمایزکننده تجربه دانشگاه فردوسی مشهد از تجارب سایر دانشگاهها دانست. تحلیل اسناد فرادستی، بررسی برنامههای درسی دانشگاههای برتر ایران و دنیا، پایش وضعیت دانش آموختگان و دیدگاه کارفرمایان به عنوان بخشهای اصلی این مطالعات معرفی شد و تاکید نمودند هر گونه بازنگری برنامه درسی در هر سطحی منوط به انجام و ارائه اینگونه مطالعات میباشد. مسئول کمیته تخصصی برنامهریزی درسی دانشگاه در ادامه ضمن تشریح فرایند بازنگری برنامه درسی در دانشگاه، معیارهای ارزیابی برنامه درسی بازنگری شده در سه محور غنی سازی، بومی سازی و ارزش مداری مطرح و فرایند ارزیابی را تشریح نمود. |