img130برگزاری روز بزرگداشت استاد در دانشگاه فردوسی مشهد با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری
روز پنجشنبه 22 اردیبهشت 1401 مراسم بزرگداشت مقام استاد و معلم و سرآمدی آموزش، با حضور دکتر زلفی گل وزیر علوم تحقیقات و فناوری و اساتید دانشگاه فردوسی مشهد در تالار اجتماعات دانشکده علوم دانشگاه برگزار گردید. در این مراسم ابتدا دکتر ضابط سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد پس از خیر مقدم ، روز استاد و سرآمدی آموزش را به اساتید دانشگاه تبریک گفت. وی در ادامه به بحث مسئولیت‌پذیری اجتماعی در برنامه راهبردی دانشگاه پرداخته عنوان کرد مسئولیت‌پذیری اجتماعی به بیان دیگر همان تمدن نوین اسلامی در گام دوم انقلاب است و تمدن سازی و مسئولیت‌پذیری اجتماعی از راه ارتباط با صنعت تامین نمی‌شود بلکه از طریق تربیت افراد متخصص که قرار است جامعه و تمدن را بسازند تحقق می‌پذیرد. وی همچنین با اشاره به شعار سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرینی اظهار داشت اکنون فرصت مناسبی برای دانشگاه‌ها در زمینه فناوری، تجاری‌سازی و توسعه دانش بنیان است.  

دکتر زلفی گل وزیر علوم تحقیقات و فناوری به عنوان سخنران این مراسم نیز روز استاد را تبریک گفته و یاد و خاطره شهدای جنگ تحملی و شهدای حوزه سلامت و هم‌چنین اساتید درگذشته را گرامی داشت. دکتر زلفی گفل پس از آن  گفت:

دانشگاه فردوسی مشهد یک دانشگاه صاحب سبک خوشنام و تاثیرگذار بوده و هست و این به دلیل دانشمندانی است که در این دانشگاه حضور داشته و دارند. تحصیل در دانشگاه فردوسی مشهد هم به دلایل علمی و هم به دلایل معنوی آرزوی هر دانشجویی است. وی گفت برای هر عضو هیات علمی آرزو است که عضو هیات علمی این دانشگاه باشد. در عرصه جهاد علمی نیز دانشگاه فردوسی مشهد بسیار موثر بوده است. وقتی کلمه جهادی را به کار می‌بریم یعنی آن کار باید با عشق و اعتقاد و نیت خدایی و با تمام وجود انجام شود.

 استقبال از تحصیل در کشور ما علی رقم اینکه نتوانسته‌ایم اشتغال کافی ایجاد نماییم در کشور ما چشمگیر است و این نشان می‌دهد خانواده‌ها به تحصیل و افزایش دانش فرزندان خود اهمیت می‌دهند. این یک نعمت بزرگ و فرهنگ شایسته است که ما در کشور خود داریم و ما می‌بایست از این فرصت استفاده نماییم .

وی ادامه داد در دیدار اخیر مقام معظم رهبری با دانشجویان، ایشان تمام قد از دانشگاه‌ها و وضعیت علمی کشور دفاع کردند و این افتخار بزرگی است که حاکمیت ما باور دارد که اگر دنبال پیشرفت هستیم بهترین مکان دانشگاه است. اگر به دنبال سرمایه‌گذاری مطمئن است بهترین جا دانشگاه است. البته ایشان دغدغه‌هایی نیز داشتند که وظیفه ما و شماست که به آن‌ها توجه کنیم. آن هم تلاش در جهت ایجاد حس هویت مداری و خودباوری در دانشجویان و نهادینه کردن آن است.

هرچند معیشت استادان در حد شان و جایگاه آنان نیست اما من باور دارم این دغدغه وجود دارد که باید به دانشگاهیان، هم اعضاء هیات علمی و هم یاوران علمی توجه ویژه‌ای گردد. چون دانشجویان فرزندان ما و این میهن هستند و اگر بخواهیم کشور در علم و فناوری پیشرفت کند باید بهترین استادان را داشته باشیم و این نیازمند توجه بیشتر به آنان است. اگر ما می خواهیم بهترین آینده را رقم بزنیم و نسلی آینده‌ساز داشته باشیم و بهترین شرایط را برای رشد و پیشرفت داشته باشیم باید  به نرم افزار، سخت افزار و مغزافزار توجه کنیم .

وی با اشاره به کاهش سهم پژوهش از تولید ناخالص ملی از سه درصد به نیم درصد گفت این نشان می‌دهد که ما برای فرزندان خود و آینده آنان، آزمایشگاه‌ها، گرنت اساتید و ابزارهای لازم برای پژوهش‌های کیفی اساتیدمان سرمای‌ گذاری نکرده‌ایم. اینها چالش‌هایی هستند که ما با آنان روبرو هستیم. ما وظیفه داریم تا آنجا که امکانات ما جوابگو است حداقل‌ها را برای دانشجویان و اساتید فراهم کنیم.  

دکتر زلفی گل از دکتر ضابط و معاون اداری و مالی دانشگاه خواست که پژوهش و آموزش را جدی گرفته و امکانات دانشگاه را در اختیار آموزش و پژوهش قرار دهند چرا که دانشگاه برای آموزش و پژوهش خلق شده است. وی در ادامه سخنان خود گفت:

من در این دوره از مدیریت وزارت علوم پنج اولویت را مد نظر قرار داده‌ام. اول مرجعیت علمی و دیپلماسی علمی، دوم آموزش و پژوهش هدفمند، سوم نوآوری فرهنگی و فرهنگ نوآوری، چهارم دانشجوپروری، استاد پروری، فناورپروری و پنجم خلق ثروت از دانش.

وی از جمله راه‌های ایجاد انگیزه با هزینه کم و با در نظر گرفتن محدودیت اعتبار برای تشویق و ایجاد انگیزه برای اعضاء هیات علمی جهت تحقق اولویت‌ها افزایش پایه تشویقی از ده پایه به 32 پایه عنوان کرد که شامل پایه تشویقی برای فعالیت‌های پژوهشی، پایه‌های تشویقی برای مرجعیت علمی، پایه‌های تشویقی برای دیپلماسی علمی، پایه‌های تشویقی برای فناوری، پایه تشویقی برای آموزش، پایه تشویقی برای فعالیت‌های فرهنگی و اجرائی.

وی بر دیپلماسی علمی بسیار تاکید نموده و آن را پشتوانه دیپلماسی سیاسی دانست. وی گفت اگر مسئولین ما بخواهند قدرت نرم نظام را افزایش دهند بهترین راه توجه ویژه به علم و فناوری است. یکی از راه‌هایی که می‌توانیم ثرمایه اجتماعی بین‌المللی ایجاد کنیم تولید محصول و فناوری است که به همین دلیل ما به پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد توجه ویژه‌ای کرده‌ایم و خوشبختانه این کار با ایجاد معاونت فناوری و نوآوری در وزارت با سرعت در حال گسترش است. وی تاکید کرد اگر دولت زمین در اختیار شرکت‌های فناور و دانش بنیان قرار دهد، شرکت‌ها اقدام به تولید محصولات دانش بنیان کرده و یکی از بزرگترین مشکلات کشور که اشتغال است نیز مرتفع می‌گردد.

c270905126c4bb839c233d456c95489e

583330c51623eed543211a837355681a

8b6a2014651dd9a530354531a1c1ecd5

در ادامه مراسم از اساتید سرآمد، ارتقاء‌یافته و بازنشسته دانشگاه تقدیر به عمل آمد.

اسامی تقدیر شدگان

2cfc7897dfa789d3d67c2958b8610cb8

9aae7d0b9c60f4c02cdfbfa788d40d72

8baaa8509f4e6c73054b264c170eba1e