معاونت آموزشي دانشگاه فردوسي مشهد اقدام به برگزاري دوره هاي آموزشي فرعي (كهاد) در مقطع كارشناسي نموده است. اين دوره ها با هدف آشنايي دانشجويان رشته‌هاي مختلف با رشته تحصيلي ديگري تعريف شده است و شامل 18 الي 25 واحد مي باشد. دوره هاي مذكور، فرصت مناسبي را براي دانشجويان مستعد فراهم مي آورد تا با گسترش حوزه دانشي و تنوع‌بخشي آموزشي، با مهارت بيشتري بتوانند به نقش آفريني در جامعه پرداخته و به نيازهاي آتي خود در محيط حرفه اي پاسخ دهند.

اولين دوره از مجموعه رشته هاي آموزشي فرعي، دوره كهاد قرآني مي باشد. كهاد قرآني، دوره تحصيلي فرعي و كوتاه مدتي است كه دانشجويان واجد شرايط، در طول تحصيل خود، به طور هم‌زمان اين دوره را انتخاب مي‌كنند. دوره شامل ۲۰ واحد بوده و زمان درخواست ثبت‌نام و اخذ واحد از شروع نيمسال سوم تا پايان نيمسال ششم مي باشد. در هر نيمسال  ۴ واحد از مجموع واحدها طي دو روز در روزهاي شنبه تا چهارشنبه و از ساعت ۱۶ الي ۱۸ ارائه مي‌شود. شايان ذكر است معدل كل دانشجوي متقاضي ورود به دوره كهاد قرآني در زمان ارائه درخواست پذيرش نبايد كمتر از ۱۴ باشد و دانشجوي شاغل به تحصيل در دوره كهاد قرآني نمي‌تواند دروس همسان با برنامه درسي رشته اصلي خود را به‌عنوان دروس دوره كهاد قرآني اخذ نمايد. خاطرنشان مي سازد تحصيل در دوره كهاد قرآني رايگان مي باشد.